Pomiędzy Jerez de la Frontiera a Sanlucar de Barrameda wzdłuż drogi po obu stronach ciągną się winnice, jest tu też kilku małych producentów, którzy butelkują na winnicy, ale większość tej drogiej ziemi należy do dużych graczy. Ziemia jest biała, spieczona słońcem, ta ziemia nazywa się albariza, jest złożona z kamyków, gliny i przede wszystkim kredy, stąd jej jasna barwa. Doskonale magazynuje wodę, są to najlepsze areały, obsadzone palomino fino. Gorsze rodzaje gleby w regionie Jerez to bardziej gliniaste i ciemniejsze barro, a także bardziej piaszczyste i rdzawe ziemie zwane arena, na których rośnie głównie muskat.
Przy tej drodze znajdują się m.in. winnice należące do rodziny Hidalgo, jest tu też ich pierwsza bodega, gdzie narodziła się sherry La Gitana. To winnice Viña El Cuadrado, założone w 1792 roku, a budynek jest z połowy XIX wieku. Unikatowy wśród winiarni przy winnicach w Jerez ze względu na duże rozmiary i zamkniętą konstrukcję z centralnym patio. Jest tu prosta prasa do tłoczenia soku, są fermentatory, są też piwnice. W sezonie winobrania organizowane są wycieczki po winnicy z degustacjami. Większość tłoczonego tu wina trafia do piwnic w Sanlucar de Barrameda, gdzie powstaje z nich manzanilla La Gitana.