łotewska destylarnia, winiarnia, malutka winnica i ekologiczny sad. Firma specjalizuje się w produkcji okowi i win owocowych. Są to małe, ręcznie robione partie. Winnica zlokalizowana jest na stokach w dolinie rzeki Abava, obok miejscowości Sabile. Założyli ją w 2010 roku Mārtiņš Barkāns i Liene Barkāne, zafascynowani winnicami w Toskanii. Obecnie poza winogronami uprawiają: porzeczki, maliny, aronię, rabarbar i kilka odmian jabłoni. Z tych produktów, a także ze skupowanych jagód leśnych, robią wina i destylaty. Firma jest otwarta dla zwiedzających, organizuje degustacje. Kolekcja okowit to m.in.: jabłkowa Abavas Ābolu brandvīns, porzeczkowa Abavas Upeņu brandvīns, aroniowa Abavas Aroniju brandvīns, winogronowa Abavas Vinogu brandvīns. Wszystkie o mocy 42%.