17 października zapraszamy na azjatyckie wino + whisky. O godzinie 19.30 odbędzie się 105. spotkanie Akademii Wina w ramach Geografia Wina – Trzy kontynenty cz. II – Indie/ Bengaluru & Goa. Zapraszamy na opowieść o winie, enoturystyce. Degustacje odbywają się w Salonie M&P Praga Strzelecka, ul. Strzelecka 27/29 w Warszawie. Koszt: 50 zł. Do degustacji zostaną podane przystawki w indyjskim stylu. Dodatkowo będzie można spróbować azjatyckich whisky i rumu.
Big Banyan L’Angoor White
Lekka i przyjemna kompozycja, która urzeka świeżą owocowością aromatu i smaku. To młode wino, pełne akcentów owoców tropikalnych, odznacza się znakomitą równowagą słodyczy i kwasowości. Idealne wino na lato, jako aperitif, do deserów owocowych lub dań kuchni orientalnej.
Big Banyan L’Angoor Red
Nazwa L’Angoor to zabawa słowem. Pochodzi od hinduskiego „Angoor”, które oznacza winogrono, ale jednoczesnie brzmi jak Langoor – gatunek indyjskiej małpki, której wizerunek przedstawiony jest na etykiecie. Wino to półwytrawna kompozycja idealna na lato lub do prostych dań. Bukiet pełen ciemnych, dojrzałych owoców: wiśni, śliwki i żurawiny. W ustach gładkie, lekkie, ze słodką taniną.