Akashi White Oak

popularna wersja blendowanej whisky produkowana na rynek japoński to mieszanka spirytusu melasowego i single malt. Destylarnia Eigashima Shuzō ma też w ofercie single malt White Oak (od 2007 roku) oraz blend White Oak w wersji eksportowej, będący mieszanką własnej malt i grain whisky importowanej z USA. Ta japońska wersja zgodnie z przepisami UE nie jest whisky. Jest to jednak całkiem przyjemny trunek, o aromacie dość słodkim – wiśnie, mandarynki, kandyzowana limonka, lukier. W ustach także słodko – pojawia się nuta banana i mango, eukaliptusa, syropu klonowego, bardzo delikatnie dym.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.