recepturę opracował Pietro Marcati w latach 30. XX wieku. W aromacie wyraźnie mięta, do tego gorzkie zioła. W smaku bardzo dużo mięty i cukru. Finisz to: goryczka, chinina, piołun i dalej mięta. Moc – 35%.
recepturę opracował Pietro Marcati w latach 30. XX wieku. W aromacie wyraźnie mięta, do tego gorzkie zioła. W smaku bardzo dużo mięty i cukru. Finisz to: goryczka, chinina, piołun i dalej mięta. Moc – 35%.
Zabutelkowana w październiku 2025 roku z mocą 55%, whisky najpierw cztery lata spędziła w beczkach […]
Zabutelkowana we wrześniu 2025, już 28. edycja Springbank 12YO CS. Leżakowana wyłącznie w beczkach po […]
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]