Koncern Beam Suntory sprzedał markę koniaków Louis Royer francuskiemu producentowi Terroir Distillers. Cena transakcji to ok. 100 mln euro. Terroir Distillers to firma, która produkuje m.in. blendowaną whisky Highland Queen. Są właścicielami kilku destylarni we Francji, Szkocji i na wyspie Reunion, m.in.: Tullibardine (single malt whisky), F. Moyroud czy Gayant (owocowe destylaty), Girard (pastis), Savanna (rum). Łącznie należy do nich siedem zakładów produkujących i butelkujących alkohole, w tym także wina wzmacniane i musujące oraz likiery, a z mocnych alkoholi (poza wymienionymi), takie marki jak: whisky Muirshead’s, owocowe destylaty Moyroud, rum Charrette czy bittery Sommer.
Umowa obejmuje zakup marki i wszystkich zapasów koniaków Louis Royer. Terroir Distillers nie było jedynym oferentem, gdyż znaną markę koniaku chciała także zakupić firma z Filipin, producent najlepiej sprzedawanej na świecie brandy Emperador.