Berneroy

kalwados Berneroy produkowany jest w regionie Pays d’Auge. Fermentacja – w przeważającej mierze z jabłek – przebiega w sposób naturalny, nie dodaje się drożdży gorzelniczych. Po co najmniej czterech miesiącach powstaje cydr o zawartości 5-6% alkoholu, który poddany jest jednokrotnej destylacji w miedzianej kolumnie. Leżakuje wyłącznie w starszych beczkach, po czym master blender łączy eau-de-vie z różnych grup wiekowych.


W ofercie firmy są kalwadosy: Fine (minimum dwa lata w beczce, aromat i smak świeży, owocowy, zielone jabłka, lekko pieczone), VSOP (minimum cztery lata w beczce, aromat dojrzałych jabłek, tanin drewna, wanilii, smak bardzo owocowy z nutami drewna, przypraw, ale nadal ma w sobie dużo świeżości), XO (minimum sześć lat w beczce, najstarszy, bogatszy w smaki i aromaty, toffi, cytrusy, wanilia, taniny drewna, karmelizowane jabłka, orzechy prażone, cynamon).

SONY DSC SONY DSC

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.