walijski gin z Penderyn Distillery. Destylowany z pszenicy. Poza jałowcem są tu: kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa, lukrecja, skórki pomarańczy i cytryn, arcydzięgiel. W aromacie: dużo ziarna i słód, intensywnie zioła – chinina, jałowiec nie jest wyeksponowany. W ustach bardzo elegancki – gęsta słodka śmietana, waniliowe ptasie mleczko. Jałowiec bardzo przyjemnie harmonizuje z tą słodyczą, chininy, która była w aromacie praktycznie nie czuć. Za to pojawia się czarny bez. Moc – 40%. Świetnie smakuje z tonikiem o smaku śródziemnomorskim i dodatkiem limonki. Jest też Brecon Botanicals Special Edition. Wśród składników są: jałowiec, skórki pomarańczy, cytryny, bergamotka, cynamon, goździki i szafran. Cynamon wyraźny w aromacie. Smak słodkiego ziarna, lekka nuta czarnej czekolady, kakao. Moc – 43%.