Breil Pur

– szwajcarski gin – jałowiec z Alp Szwajcarskich, alpejskie róże i… czekoladka miętowa. Aromat jest jednak nieco warzywny, zwłaszcza czuć pietruszkę i natkę. W smaku absolutnie czekoladka miętowa, zaskakujący, a finisz rozgrzewający, mocno jałowcowy, na dokładkę kardamon. Moc – 45%. Produkowany przez szwajcarską Candinas Destillaria, która znajduje się na XIX wiecznej farmie, w okolicach Brigels. Właścicielem destylarni jest Gion Candinas. Spirytus powstaje w miedzianych kotłach do destylacji mieszanej, opalanych drewnem sosnowym.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.