Buss No 509

gin produkowany w portowej Antwerpii, w kilku wersjach smakowych. Właścicielem marki jest restaurator Serge Buss. Swoją pierwszą restaurację otworzył w wieku 20 lat, a w 2013 roku stał się właścicielem pierwszego baru Gin & Tonic w Belgii. Doświadczenia, zarówno własne jak i odwiedzających bar gości, stały się podwaliną do stworzenia linii produktów o wyjątkowych aromatach i smakach, produkowanych na niewielką skalę.

Serge Buss
Serge Buss

– Zboże jest dla mnie najważniejsze przy produkcji alkoholu, dlatego używam wyłącznie pszenicy. Destyluję dwukrotnie w szarentejskich alembikach. Jałowiec jest lokalny, belgijski – mówi Serge Buss. Oprócz podstawowych składników typu: kolendra, jałowiec, lukrecja, kardamon czy wanilia, znajdziemy tu także fuzję naturalnych owoców: malin, brzoskwiń, owocu grapefruita, jagód czy czarnego bzu. Cyfra 509 w nazwie to numer jego zezwolenia na produkcję alkoholu.

 

 

 

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC buss-509-raspberry buss-509-elderflower buss-509-persian-peach buss-509-pink-geapefruit

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.