Nowość na polskim rynku, w ofercie Ice-Full. Tequila klasy premium, w 100% z błękitnej agawy z Hacienda La Capilla, z upraw z regionu Los Altos de Jalisco. Rdzenie agawy są powoli gotowane pod ciśnieniem w piecach typu autoclaves. Fermentacja odbywa się w drewnianych kadziach, destylacja w miedzianym alembiku.
Cabo Maya Plata (38%)
Słodki, bardzo soczysty zapach, dużo słodkiej gruszki, miód wielokwiatowy i w ogóle słodkie polne kwiaty, słodkie jabłka, nuta migdałowa. W ustach delikatna słodycz – truskawki w śmietanie, poziomki, lemoniada z miodem, kandyzowana skórka cytryny. W długim finiszu skórki grejpfruta i limonki z solą. Świetne orzeźwienie.
27,5/28/28,5/9=93
Cabo Maya Reposado (38%)
Osiem miesięcy dojrzewania w amerykańskim dębie. Zapach słodki – wanilia, cynamon, śliwki, lekko nuty octanowe, trochę chlebowca, sandałowca, egzotycznego drewna. Smak owocowy, słodki, dużo czereśni, poziomek, lody waniliowe, słodkie pomarańcze z cynamonem. Finisz słodko-szorstki, miód, wanilia i tytoń, kwaskowe limonki, goryczka albedo grejpfruta, orzechy laskowe i fistaszki, sól, pieprz, cynamon. Długi i złożony.
27,5/28/28/8,5=92
Cabo Maya Añejo (38%)
Osiemnaście miesięcy dojrzewania w amerykańskim dębie. Głęboki zapach egzotycznego drewna, hebanu, sandałowca, coli, orzechów włoskich, do tego kiszone limonki, ziemistość, tytoń, sadza. Smak wytrawny – gorzka czekolada z orzechami i rodzynkami, kakao, karmel, suszone śliwki, lody waniliowo-truskawkowe, pistacje. Finisz pikantny, przyprawowy, dużo goździków, cynamonu, ziela angielskiego, gałki muszkatołowej, pieprzu. Maliny, truskawki, orzechy, wiśnie, sól, dużo soli. Bardzo wykwintna.
28,5/28,5/28,5/9=94,5