Bardzo osobista podróż po krainie płynącej sherry, napisana przez wybitnego tłumacza literatury hiszpańskiej na język polski. Autor opisuje historię sherry i jej młodszej siostry, brandy de Jerez, sposoby produkcji, starzenia, degustowania, omawia kilka najbardziej znanych marek, na koniec daje porady kulinarne i propozycje drinków z brandy de Jerez. Pozycja ukazała się w małym nakładzie i praktycznie dostępna jest dziś tylko jako antykwaryczny rarytas, a szkoda.

Komentarze

Komentarze

  1. Hi Carlos! Nie pamietasz mnie, ale dawno temu byliśmy na rejsie żeglarskim z UW na Mazurach z Filipem ZLobodzinskim. Odplynelam alkoholowo A Ty się wsciekakes, ze ne przywiezlismy wódki na czas. Pozdrawiam. Beata z polonistyki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail