gorzelnia mieści się w stylowym zameczku z 1480 roku, nazwę zawdzięcza rodowi de Beaulon, który przez lata był właścicielem posiadłości. W XVIII wieku zarządzał nimi biskup de Nesmond i to on założył winnicę, produkcję koniaku rozpoczęto w 1712 roku. Dziś majątek jest w prywatnych rękach, to 90 ha upraw i cztery alembiki. Destylowane tu koniak i Pineau pochodzą z jednej odmiany wina, z winogron odmian: Folle Blanche, Colombard lub Montils. Koniaki starzone są w małych beczkach z dębu z Limousin. Butelkowane tu koniaki są bardzo aromatyczne, odkryjemy w nich smak tropikalnych owoców, bakalii, są łagodne i aksamitne. Dwa podstawowe koniaki to 7- i 12-letni, dalej jest 20-letni Napoleon, 40-letni XO oraz starannie wyselekcjonowany Extra Rare, są także rocznikowe – Vintage 1983 oraz XO Vintage 1975.