nowoczesny kombinat, położony u podnóża Cooley Mountains, z których czerpie wodę do produkcji whiskey (ze źródła Slieve na gCloc). Wyposażony w trzy wielkie alembiki do destylacji pot still oraz w zestaw kolumn do destylacji whisky zbożowej (powstaje tu m.in. ceniona single grain whiskey Greenore). Właściciel marek: Kilbeggan, Tyrconnell, Connemara i wielu innych. Przez lata destylarnia dostarczała też alkohol niezależnym producentom, którzy butelkowali go pod własną marką.
Firma ma krótką historię. Do 1987 roku była tu destylarnia zajmująca się przerobem ziemniaków na neutralny spirytus. W 1985 roku zakład przejął John Teeling z myślą o produkcji whisky. Wstawił alembiki, zmniejszył liczbę aparatów kolumnowych do dwóch i już po dwóch latach od transakcji zaczął zlewać do beczek alkohol zbożowy. Kupił markę whiskey Locke’s, a następnie inne historyczne marki Kilbeggan i Tyrconnell. Produkowano tu whiskey: single malt, single grain, pot still i blended, a także biały zbożowy poitín, a marka zdobyła wielkie uznanie i liczne medale na międzynarodowych festiwalach. Pod koniec 2011 roku zakład został sprzedany koncernowi Beam Global (obecnie Beam Suntory), ale duża część z odleżakowanych w magazynie beczek whiskey pozostał w rękach rodziny Teeling. Nowa Teeling Distillery w Dublinie cały czas korzysta z whisky pochodzących z Cooley.