Copernicus Gin

wytwarzany w Manufakturze Alkoholi Gatunkowych Copernicus w Nieszawie. Autorem receptury jest Damian Matulaniec, gin debiutował na rynku w 2017 roku. Wśród składników są: jałowiec, lukrecja, limonka, dzika róża, trawa cytrynowa. Całość w odpowiednich proporcjach jest macerowana, potem następuje redestylacja alkoholu i krótkie leżakowanie. W nosie i winogrona, i cytrusy, przyprawy korzenne oraz wędzony węgorz. W smaku dużo jałowca, wanilia, bita śmietana, nuta pieprzu. Moc – 40%.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.