Copperhead The Gibson Edition

To czwarty gin w kolekcji Copperhead. Recepturę stworzył w 2018 roku Marian Beke, barman, właściciel baru Gibson w London, z myślą o klasycznym koktajlu Gin & Martini. Wśród wykorzystanych botaników są: jałowiec, kardamon, dzięgiel, skórki pomarańczy, nasiona kolendry, czarny pieprz, cynamonowiec, imbir, ziele angielskie, liść laurowy, koper włoski, kminek, goździki, nasiona selera. Dodano też nieco odleżakowanego, ośmioletniego, jałowcowego genever. W aromacie nuty: korzenne, warzywne i cytrusowe, sporo dzięgla, cytryna, limonka, egzotyczne drewno. I jeszcze pieprz kubeba oraz delikatnie jałowiec. W ustach bardzo delikatny, nuty dzięgla, kopru, pietruszki, nać selerowa. Zwłaszcza w finiszu dużo selera, jałowiec i lekko cytryna. Bardzo ciekawy. Butelkowany z mocą 40%, w Polsce dostępny w ofercie Pinot Wines & Spirits.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.