To czwarty gin w kolekcji Copperhead. Recepturę stworzył w 2018 roku Marian Beke, barman, właściciel baru Gibson w London, z myślą o klasycznym koktajlu Gin & Martini. Wśród wykorzystanych botaników są: jałowiec, kardamon, dzięgiel, skórki pomarańczy, nasiona kolendry, czarny pieprz, cynamonowiec, imbir, ziele angielskie, liść laurowy, koper włoski, kminek, goździki, nasiona selera. Dodano też nieco odleżakowanego, ośmioletniego, jałowcowego genever. W aromacie nuty: korzenne, warzywne i cytrusowe, sporo dzięgla, cytryna, limonka, egzotyczne drewno. I jeszcze pieprz kubeba oraz delikatnie jałowiec. W ustach bardzo delikatny, nuty dzięgla, kopru, pietruszki, nać selerowa. Zwłaszcza w finiszu dużo selera, jałowiec i lekko cytryna. Bardzo ciekawy. Butelkowany z mocą 40%, w Polsce dostępny w ofercie Pinot Wines & Spirits.
Copperhead The Gibson Edition
Powiązane artykuły
Produkcji firmy Georgian Kalata, destylacja 2025. Aromat intensywny, słodko-kwaśny z nutą lakieru, kwaśne jabłka, fermentujący […]
Przyjemny, delikatny, słodko-zielony aromat winogron, skórki melona, renklody, liczi, białego grejpfruta, pomelo. W smaku pudrowość, […]
Czteroletnia żytnia whiskey, zabutelkowana z mocą 56,5%. Aromat pierników – goździki, imbir, miód, cynamon, śliwki, […]
Wesołych, spokojnych i pełnych radości Świąt Bożego Narodzenia, wypełnionych chwilami wytchnienia, ciepłem rodzinnych spotkań oraz […]
Już 9 stycznia spotykamy się w klubie Kultura Wysoka na Festiwalu Warsaw Spirits Competition. Ponad […]
20 listopada Dom Whisky zorganizował degustację whisky zatytułowaną Ardbeg Anthology 15 YO… i inne Przedwieczne […]
Jak informuje Portalspozywczy.pl, w okresie styczeń-wrzesień 2025 wartość sprzedaży alkoholi spadła o ok. 5%, a […]
Leżakowana w beczkach po sherry oloroso i pedro ximenez, butelkowana z mocą 52,8%. Słodki, przyjemny, […]