gin

gin belgijski, destylowany w miedzianym alembiku, pakowany w eleganckie butelki, które przypominają dawne apteczne flasze, z wężem Eskulapa na etykiecie. Oferowany w dwóch wersjach. Copperhead London Dry Gin (40%) to: jałowiec, kardamon, skórki pomarańczy, dzięgiel oraz kolendra. W nosie bardzo dużo cytrusów, trawa cytrynowa, mało jałowca. W ustach dochodzą kwiaty, ale i… małże. Absolutne zaskoczenie! Idealny do owoców morza. Druga wersja to Copperhead Black Batch (42%), wśród składników: jałowiec, czarny bez, skórka pomarańczy, dzięgiel, kolendra, kardamon, czarna cejlońska herbata. W aromacie dominują czarne owoce, niezwykle przyjemnie, słodko, do tego jeszcze tussipect. W ustach dochodzą poziomki, maliny. Delikatny, ale z rześkim jałowcowym szczypaniem na końcu języka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail