Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów zaprasza na degustację rumów z różnych stron świata. Podczas degustacji będą zgłębiane tajniki produkcji rumu, dowiemy się gdzie, z czego oraz jak destyluje się rumy. Będzie również okazja spróbować naprawdę różnorodnych trunków.
Rhum J.M. Blanc Agricole – reprezentujący Martynikę wyjątkowo owocowy trunek z istną feerią owocowych aromatów w kieliszku.
Bacardi 8 Anos – Portorykański ośmiolatek. Ulubieniec wielu barmanów, dość długi okres leżakowania odkrywa przed nami zupełnie inny wizerunek rumu, alkoholu który można również sączyć.
Six Saints – Pochodzący z Grenady, produkowany zgodnie z tradycyjnymi wyspiarskimi metodami, tylko z „uświęconych” składników. Czy ten niebiański trunek przybliży nam korzenie rumu?
Barcelo Gran Anejo – Niesamowicie gładki. Tak w dwóch słowach można opisać ten destylat z Dominikany. Jednak za tą gładkością, kryje się niesłychanie złożony smak!
Lamb’s Navy Rum – Legendarna marka, łącząca w sobie 18 różnych rumów z karaibów. Starzone około 4 lat w beczkach po bourbonie i whiskey.
Saint James Extra Aged – Kolejny rum z rodzaju Agricole. Ciekawy smak destylatu ze świeżego soku trzciny cukrowej, w połączeniu ze starzeniem zapewnia niezapomniane wrażenia smakowe.
Dictador XO Insolent – Świetny przykład na to, że rum może konkurować z wiekowymi koniakami czy też z whisky typu single malt. Bardzo złożony aromat, świetny smak i rewelacyjny balans. Coś dla koneserów!
Degustacja rumów odbędzie się 22 października o godzinie 18 w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów przy ul. Wspólnej 65A w Warszawie. Koszt udziału to tylko 99zł! Liczba miejsc ograniczona. Wszelkie zapytania i rezerwacje prosimy kierować na adres: warsztaty@mojbar.pl lub pod numerem telefonu: 509189684.