Należąca do Diageo destylarnia Roe & Co rozpoczęła produkcję w Dublinie. Nazwa nawiązuje do postaci George’a Roe, legendy irlandzkiej whiskey z czasów jej świetności w XIX wieku. Otwarcie destylarni kosztowało 25 mln euro, a ulokowano ją w odrestaurowanych budynkach elektrowni browaru Guinnessa przy Thomas Street. Są tu trzy alembiki, które mogą pracować razem, ale też tylko w parze do podwójnej destylacji, roczne moce produkcyjne to 500 tys. l. Wszystkie kierownicze stanowiska w destylarni objęły kobiety, zarządza nią Gráinne Wafer, master blenderem jest Caroline Martin, zaś master distillerem Lora Hemy. 21 czerwca destylarnia zostanie otwarta dla odwiedzających.
Warto przypomnieć, że nie tak dawno, bo w 2015 roku, Diageo podjęło decyzję o wycofaniu się z rynku irlandzkiej whiskey i sprzedało zasłużoną destylarnię Old Bushmills, której właścicielem jest obecnie Jose Cuervo.