włoska wódka klasy superpremium. Poza podstawową czystą Due’ Genuine są także dwie smakowe wersje – z dodatkiem soków z winogron chardonnay oraz merlot. Są to jedyne tego typu smaki wódki produkowane na świecie, przed rozlaniem do butelek alkohol jest ponownie destylowany. Ziarna do destylacji (głównie różne odmiany pszenicy) pochodzą z sześciu regionów upraw na świecie, są to: Bolero i Pandas (Włochy) Soisson (Francja) Bussard (Niemcy) Capo (Austria) i Northern Spring (USA), a do zmiękczania wykorzystuje się wodę z alpejskich źródeł. Destylowana w aparatach czterokolumnowych, a filtrowana przez pokruszony marmur i węgiel drzewny, a na koniec jeszcze przez celulozę grubości dwóch mikronów. Efekt – wódka bardzo delikatna, niemal pozbawiona aromatów, ale jednocześnie elegancka, na wyjątkowe okazje. Do produkcji wersji smakowych producent deklaruje, że zużywa ok. 1,5 kg winogron na jedną butelkę wódki.