gruzińska wódka, bardzo popularna we Francji, a także w Austrii czy Belgii, trzykrotnie destylowana głównie z żyta, z niewielkim dodatkiem innych zbóż, filtrowana przez węgiel drzewny. Nazwę nadano dla uhonorowania gruzińskiego rodu książęcego Eristavi, który już od XI wieku odgrywał ważną rolę w historii swojego narodu. Wódka czysta o mocy 40% robiona jest na podstawie receptury z 1806 roku, której współautorem jest podobno Ivan Eristavi. Na rynku lokalnym sprzedawana jako Eristavi (Эристави). Pod marką Eristoff pojawiła się na rynkach w 1991 roku, obecnie jej właścicielem jest koncern Bacardi. Wódka ma subtelny smak, jest bardzo w zachodnim stylu, łagodna, z nutą owoców cytrusowych w tle. Firma ma także w ofercie: Eristoff Black (likier z dodatkiem soku z borówki, 20%), bardzo udany Eristoff Red (likier z dodatkiem tarniny, malin i wiśni, 20%), Eristoff Gold (z dodatkiem karmelu, 20%) oraz Eristoff Limskaya (z sokiem z limonki, 20%).