Festus – Abc wina: czerwone odmiany winorośli

26 sierpnia odbędzie się kameralna degustacja Festus & K5 – Akademia Kulinarna. Goscie będą mogli poznać podstawowe czerwone odmiany winorośli: Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache, Sangiovese. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z uczestników poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.Zostanie przedstawiona charakterystyka każdego wina z danych szczepów, sposób degustacji i przechowywania win. Degustowane wina: Villa Le Prata Rosso di Montalcino Tirso Sangiovese 2014, Rosso di Montalcino (Włochy), Viu Manent Single Vineyard Syrah El Olivar Alto 2013, Colchagua Valley (Chile), Apaltagua Tutunjian Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015, Curico Valley (Chile), Pago de los Capellanes Crianza Tempranillo 2014, Ribera del Duero (Hiszpania), Scala dei Garnatxa 2015, Priorat (Hiszpania). Do win zostaną podane sery i wędliny, pieczywo oraz oliwa. Miejsce: Akademia Kulinarna K5, Kaczewska 24, Gdynia. Godz.: 17.00.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.