Pierwszego dnia lata w Warszawie w River Club (barka przycumowana do wiślanego nadbrzeża) miała miejsce degustacja wódki Finlandia oraz koktajli Copa Finlandia. Wydarzenie zorganizowała firma Brown-Forman, a całość prowadził Piotr Chmielecki, Finlandia Vodka marketing manager. Powitalnym drink składał się z wódki Finlandii Coconut z ananasem i kostkami lodu.
Licznie przybyli goście mogli delektować się nie tylko orzeźwiającymi drinkami, ale również przygotowanymi na tę okazję przekąskami i daniami – przygotowanymi przez uczestników party pod okiem szefa kuchni River Club, Sławka Bogusiaka. Menu wieczoru stanowiły: ostrygi skropione limonką, ceviche z halibuta, tatar wołowy z przepiórczymi jajkami i szalotką, marynowany śledź z jabłkiem, pędami groszku na żytniej grzance i poke bowl z łososiem. Na deser zaserwowano czekoladową niespodziankę, a do każdej potrawy był podawany kieliszek zimnej wódki Finlandia lub koktajl – wódka Finlandia, tonik, plasterek grejpfruta i gałązka rozmarynu.
Była pyszna zabawa. W tle rozbrzmiewała muzyka. Dodatkowo uroku dodawała sceneria i pomarańczowo-fioletowy zachód słońca.