Recepturę tego ginu stworzył Claudio Bianchi właściciel destylarni z Marsali na Sycylii. Jest to lokalny jałowiec i również lokalna sól morska, Sycylia słynie z wysokiej jakości soli. Te dwa składniki dały niesamowicie głęboki aromat – nieco pudrowy, kredowy, z nutą pietruszki, karotki. Jest w nosie słodki, cytrusowy jałowiec, zielone igły. Jest też bardzo ciekawa nuta owoców morza. Smak zaskakujący – słony, nawet bardzo słony, sól na ustach jak po wyjściu z morza lub z tężni, słoność cudownie dopełniona słodkim jałowcem. I nuta cytrusowego jałowca, kolendry. W posmaku są słodko-kwaskowe jabłka, czereśnie, ale też sól, skorupiaki i słodki cytrusowy jałowiec. Doskonały gin o mocy 37,5%, zdaniem Claudio Bianchi niższa moc pozwala lepiej uchwycić delikatne aromaty soli.
