bourbon produkowany obecnie w Bardstown, w zakładach Heaven Hill. Receptura pochodzi z XIX wieku. Przywiózł ją z Irlandii Henry McKenna, którego rodzina produkowała whiskey na Zielonej Wyspie. McKenna założył destylarnię w 1837 roku w stanie Kentucky, w miasteczku Fairfield. W połowie XIX wieku jego trunek znany był jako Kentuckys Finest Table Whiskey. Obecnie oferowanych jest kilka wersji tego bourbona, m.in. w dużych ceramicznych dzbanach, stylistyką odnoszących się do czasów pamiętających założyciela. Najważniejsza edycja to Henry McKenna Single Barrel Vintage, starzony przez dziesięć lat, oferowany z mocą 50%. Jest też Henry McKenna Sour Mash Straight Bourbon z mocą 40% i Henry McKenna Bottled-in-Bond Bourbon z mocą 50%, leżakujący przez cztery lata. Wszystkie leżakują w mocno wypalonym dębie, który daje dużo miodowej i waniliowej słodyczy, a także nuty dymne. Rozgrzewający, w finiszu pikantny, pieprzny.