Hepple to nazwa angielskiej wioski, region Northumberland słynie z bagien i torfowisk, gdzie zbierane są botaniki na gin. Gin produkowany jest przez firmę Moorland Spirit Co. Wykorzystano tu m.in. dziko rosnący jałowiec (zarówno zielone jak i czarne jagody) czy gałęzie oraz igliwie daglezji zielonej. Inne składniki to: liście i owoce czarnej porzeczki, lubczyk, skórki cytryny, kolendra, nasiona kopru, lukrecja, korzeń irysu i dzięgiel. Część botaników była destylowana w małym miedzianym alembiku, część zaś poddana maceracji w prostej wyparce (ewaporatorze), która przez cały czas macerowania poddawana była wibracjom. W aromacie nuty warzywne, które dała duża obecność dzięgla – seler, pietruszka. Poza tym cytrusy i jałowiec, bardzo intensywny, też irys. W ustach orzeźwiający – limonka, cytryna, dużo jałowca, pieprzna pikantność, oczywiście dzięgiel, wyraźny zwłaszcza w warzywnym finiszu. Przyjemny, klasyczny gin, butelkowany z mocą 45%.