Irlandzka whiskey z japońskiego dębu

Glendalough Distillery prezentuje pierwszą irlandzką whiskey, która była finiszowana w dębie mizunara. Glendalough 13YO spędziła trzynaście lat w beczkach po bourbonie, producent nie podaje, ile miesięcy dodatkowo leżakowała w dębie japońskim. Ma aromaty: drzewa sandałowego, cytrusów i miodu.


Glendalough zaprezentowało jeszcze dwie whiskey. Double Barrel to siedmioletnia single malt z beczek po bourbonie i sherry oloroso. Natomiast Glendalough 7YO Single Malt leżakowała w beczkach po piwie porter.
Firma zestawia i leżakuje whisky, na razie jednak ich nie destyluje, korzysta z destylatów pochodzących z innych miejsc. W maju nastąpi uroczyste otwarcie własnej destylarni. Polskim dystrybutorem Glendalough jest Cerville Investments.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.