Jack Daniel’s to największy producent amerykańskiej whiskey. Destylarnia założona przez Jacka Daniel’sa w 1866 roku w małej miejscowości Lynchburg w stanie Tennessee. Obecnie Lynchburg jest mekką miłośników Tennessee Whiskey, co roku zakład i muzeum dwiedza ponad ćwierć miliona turystów. Whiskey Jack Daniel’s filtrowana jest przez ponad trzymetrową warstwę klonowego węgla drzewnego. Proces filtracji trwa dziesięć dni i nadaje destylatowi charakterystyczny łagodny smak. Alkohol jest też dwukrotnie destylowany, najpierw w aparacie kolumnowym, potem w alembiku. Receptura Jacka Daniel’sa to 80% kukurydzy, 8% żyta i 12% słodu jęczmiennego. Firma hoduje własne drożdże do fermentacji zboża, jako jedna z nielicznych gorzelni ma też własną produkcję beczek (powstają w zakładach Brown-Forman, która to grupa jest właścicielem Jacka Daniel’sa a także m.in. Woodford Reserve). Woda do rozcieńczania destylatu pochodzi z własnego podziemnego źródła. Trzon oferty stanowi Jack Daniel’s Old No. 7 (tzw. Black Label), 76% produkcji to właśnie ta whiskey, o przyjemnym słodkawym smaku kukurydzy. Pozostałe produkowane tu destylaty to m.in.: Gentleman Jack Daniel’s, znakomity Jack Daniel’s Single Barrel o silnych aromatach dębu (a także Jack Daniel’s Silver Select Single Barrel o mocy 50%, dedykowany dla sklepów wolnocłowych) i Jack Daniel’s Green Label oraz specjalne unikatowe edycje. Jack Daniel’s Old No. 7 sprzedawany jest w charakterystycznych butelkach o kształcie prostopadłościanu. Jest też zupełnie niezły likier miodowy Jack Daniel’s Tennessee Honey, słodkawy, z dębowo-ziołowym posmakiem, Jack Daniel’s z cynamonem, a także zupełnie nieudany aperitif Jack Daniel’s Winter Jack z dodatkiem m.in. jabłek i cynamonu, o nikczemnej mocy 15%. Sprzedawane są również puszki z drinkami typu ready-to-drink z Jackiem Daniel’sem.