niemiecki bitter, mieszanka 42 ziół, ale czuć głównie lukrecję i cynamon. Receptura pochodzi podobno z XVII wieku, wśród składników są: gałka muszkatołowa, skórki słodkich pomarańczy, cynamon, lukrecja, angostura, piołun czy ambrozja. Moc – 30%.
niemiecki bitter, mieszanka 42 ziół, ale czuć głównie lukrecję i cynamon. Receptura pochodzi podobno z XVII wieku, wśród składników są: gałka muszkatołowa, skórki słodkich pomarańczy, cynamon, lukrecja, angostura, piołun czy ambrozja. Moc – 30%.
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]