wśród botaników (maceracja i redestylacja) są: jałowiec, kolendra, korzeń i ziarna dzięgla, cynamonowiec, korzeń lukrecji, skórki z pomarańczy i grejpfruta, liści kafiru, kwiaty hibiskusa, kwiaty i owoce róży, rozmaryn. Destylacja w serbskim aparacie o pojemności 150 l o nazwie Kate. Wypuszczono 150 butelek. Aromat delikatny, kwiatowy, ale nie słodki i nie pudrowy. To zapach kwiatków z kwitnących drzewek owocowych. W tle lekko dzięgiel, lekko jałowiec, słodkie soczyste cytrusy – klementynki, mandarynki, dojrzałe pomarańcze. Harmonijnie i elegancko. W smaku więcej słodyczy, sporo pomarańczy, właściwie dominanta pomarańczy i jałowca. Świeże ziołowe wrażenie mięty, rozgrzewająca nuta ziela angielskiego. Finisz szorstki, wytrawny, kwaśne cytrusy, jałowiec, pieprz, kardamon, lekko korzeń dzięgla, mineralność. Zmysłowy, ale bynajmniej nie tak delikatny, jak zapowiadał aromat, z charakterem. Moc – 40.
Jonston Hibiscus Infused Gin
Powiązane artykuły
Zabutelkowana w październiku 2025 roku z mocą 55%, whisky najpierw cztery lata spędziła w beczkach […]
Zabutelkowana we wrześniu 2025, już 28. edycja Springbank 12YO CS. Leżakowana wyłącznie w beczkach po […]
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]