kompozycja 24 beczek po sherry oloroso z Bodega Miguel Martin, alkohol po destylacji miał poziom torfu 50 ppm, leżakował minimum dziewięć lat. Whisky została zabutelkowana z mocą 46%. Edycja jest limitowana do 17 tys. butelek. Zapach głęboki, to słodki dym wędzonych owoców, ciasto ze śliwkami i z lukrem, ale też wędzona na ruszcie wieprzowina. Do tego wyraźne nuty wina – rodzynki, drożdże, sadza. W ustach z jednej strony słodka i delikatna, z drugiej – wyraźnie wędzona, torfowa, delikatnie medyczna. Pozostawia w ustach posmak wiśni, śliwek wędzonych, torf, sadza, sól, korzenie, ziemistość. Świetna edycja. W ofercie M&P.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail