marka najbardziej znanego absynt z Andory, produkowanego przez firmę Larsand Distillery. Ma ładny zielony kolor, 68% mocy, a wewnątrz butelki jest łodyga kopru. W wersji mniej eleganckiej, w zwykłej butelce etykietą nawiązującej do francuskich pastisów, ten sam absynt znany jest pod marką Absinthe Larsand 68.

Komentarze

Komentarze

  1. Właśnie ta wersja mniej elegancka jest bliższa prawdzie, tak wyglądała większość absyntów, przeszczepili ten wygląd po zakazie na półwysep Iberyjski: litrowa flasza i 65-68%, Larsand’a już nie ma, potem zastąpili go tym z koprem, ale był to absynt prawdziwy, choć z dodatkiem barwnika, no i na piołunie o niskotujonym chemotypie, więc miał 4,5 mg/kg, choć większość hiszpańskich miała maksymalnie 3-4, a nawet zdarzały się takie o zawartości 0,1 mg/kg.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail