linia koniaków z domu Domaine de Chez Maillard, który w ofercie ma także marki Reviseur i ABK6. Właścicielami firmy są Francis Abecassis i jego córka Elodie, należy do nich ok. 250 ha upraw winogron. Marka Leyrat została wprowadzona w 2005 roku. Są to koniaki z upraw winogron z regionu Fins Bois. Destylaty dojrzewają w nowoczesnych piwnicach o kontrolowanej temperaturze powietrza. Za zestawianie eau-de-vie odpowiada mistrz kupażowania Simon Palmer. Linia obejmuje koniaki: Leyrat Fine VS, VSOP Réserve, XO Vieille Reserve, XO Premium, Leyrat XO Elite i Leyrat Extra Glory – w tym ostatnim najmłodsze destylaty mają 40 lat. Aromaty są typowe dla regionu Fins Bois – owoce, rodzynki, suszone morele, w starszych zestawach dochodzą tytoń i dębina. Domaine de Chez Maillard jest otwarte dla odwiedzających.