założona w 2008 roku przez Roberta i Sonata Birneckerów destylarnia o polsko brzmiącej nazwie Koval jest pierwszą legalnie działającą gorzelnią w Chicago od czasów prohibicji. Są właścicielami marki Lion’s Pride, swoje alkohole przechowują w małych beczkach, a destylują tak egzotyczne dla Amerykanów zboża jak: owies, proso czy orkisz (ale też pszenicę i żyto). Próbowałem Oat Single Barrel Whiskey (40%), zrobioną w 100% z owsa spędziła w beczce mniej niż dwa lata, ma bardzo jasny słomkowy kolor, delikatny aromat cytrusów, smak słodki, wyraźnie czuć ziarna zboża, nuty wanilii z beczki są schowane, na pewno byłoby lepiej gdyby trunek poleżakował jeszcze dwa lata, ale nie jest źle. Finisz krótki, kremowy. A także Lion’s Pride Millet Single Barrel Whiskey (40%), zrobioną w 100% z prosa, również leżakowała w beczce mniej niż dwa lata, i w tym przypadku prosi się o więcej. Barwa bardzo jasnosłomkowa, aromat niemal nieuchwytny – trawy, smak gorzki, jak mlecz, w finiszu przypalona grzanka. Można raz spróbować, z ciekawości, ale trudno to polubić. Pod marką Lion’s Pride oferowane są także: Rye Whiskey, Wheat Whiskey i Spelt Whiskey. Wszystkie wypuszczane są w krótkich, limitowanych i trudno dostępnych edycjach.