W wywiadzie dla „The Wall Street Journal” Martha Stewart, znana autorka przepisów kulinarnych, z entuzjazmem opowiedziała o swoim ulubionym Martha-tini – eleganckiej wersji klasycznego martini, której kluczowym składnikiem jest Żubrówka Bison Grass.
„Ta wódka jest po prostu wspaniała. To Żubrówka, polska wódka. Używam do niej wermutu Dolin i dodaję dużą spiralę skórki z cytryny. Piję ją z lodem, dzięki czemu jeden drink martini wystarcza na całą kolację” – powiedziała. Autorski drink na bazie Żubrówki Bison Grass – „Martha-tini” można skosztować w należącej do niej restauracji – The Bedford by Martha Stewart w Las Vegas.
Żubrówka odegrała również główną rolę w przepisie z książki „Martha: The Cookbook” na Espresso Martini. Połączenie Żubrówki Bison Grass z likierem kawowym i podwójnym espresso tworzy koktajl idealny jako alkoholowy deser, który sprawdzi się na każdą okazję, od kameralnych wieczorów po wystawne przyjęcia.