mała rodzinna destylarnia z Kentucky, z miasteczka Pembroke, działająca od 2009 roku. Destylują własne zboża w myśl zasady grain to glass. Jest to lokalna, biała kukurydza. Założycielami gorzelni są Paul i Merry Beth (stąd nazwa MB). Merry ma polskie korzenie, jej panieńskie nazwisko to Tomaszewska. Zatrudniają 14 osób. Są otwarci dla zwiedzających, uczestniczą w programie Kentucky Bourbon Craft Trail.


Gama produktów to: młody bourbon MBR, butelkowany w zależności od beczki z mocą 51-54%, dojrzewający w małych beczkach, które szybko dają dużo tanin, krótko starzona w trzeci lub czwarty raz napełnianych beczkach po bourbonie Kentucky Black Patch Whiskey, bimber o mocy 50% True Kentucky Shine oraz o mocy 45% Kentucky White Dog, jak również bardzo krótko przechowywany w bardzo mocno wypalonych beczkach Kentucky Black Dog. na bazie bimbru robią liczne owocowe likiery.

SONY DSC SONY DSC

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail