tequila produkowana przez Carlosa Camarenę, którego rodzina od trzech pokoleń zajmuje się uprawą agawy i produkcją tequili, oraz jego partnera, Tomasa Estesa. Ocho to po hiszpańsku osiem, jest blendem ośmiu różnych tequili, do wyprodukowania jednego litra zużywa się ośmiu kilogramów agawy, która dorastała przez osiem lat, wersja Reposado dojrzewa przez osiem godzin i osiem dni. Zamierzeniem Producenta jest by tequila oddawała charakter terroir, region uprawy agawy. Destylowana w małych alembikach w destylarni La Alteña, w 100% z błękitnej agawy. Mają w ofercie sześć odmian tequili: Blanco, Reposado, Curado, dwa rodzaje Añejo i Extra Añejo, wszystkie w wersjach vintage – rocznikowych, ze wskazaniem konkretnej parceli, na której dojrzewały agawy. Aromat ziemisty, nawet ziemniaczany, wyrazisty, też lekko słodowy. W smaku słodka, niezwykle delikatna, wpada w posmak słodkich winogron. Bardzo oryginalna.