Corman Collins to niezależny bottler belgijski, na rynku od 1965 roku. Zabutelkowali niezwykłą andaluzyjską brandy, która 50 lat leżakowała w beczkach po sherry. Firma Barquero powstała w 1905 roku. Trzej bracia z północnej Hiszpanii: José, Julián i Emilio Pérez Barquero, założyli winnicę. Do dzisiaj działa ich solera z 1955 roku. W 1985 roku aktywa firmy Pérez Barquero przejęli Ruz i Gracia Córdoba, których rodzina ma długą tradycję winiarstwa w regionie Montilla-Moriles. Dziś ich wina i brandy są obecne w 51 krajach. W 2016 roku ich sherry amontillado 1905 Solera Fundacional zdobyło 100 punktów u Parkera. Ich czołowa marka brandy (także rumu) to Monte Christo, butelkują też tanią brandy Brigedier.
Zabutelkowana przez Corman Collins pięćdziesięcioletnia brandy Pérez Barquero ma głęboki orzechowy kolor. Została zabutelkowana z mocą beczki 40,4%. Zapach słodki, przesycony sherry – są tu śliwki, wiśnie, daktyle, jest vinegar śliwkowe i wino wiśniowe, czerwona porzeczka, orzechy włoskie, lekki tytoń, skóra. W ustach dużo orzechów włoskich, wytrawnie, ściągająco, duża kwasowość – sok wiśni, kwaśne jabłka, kwaśne gruszki, cytrusy, do tego rodzynki, daktyle, dużo tytoniu, słoność. Finisz bardzo wytrawny – słony sok z cytryny, słone kiszone limonki, lukrecja, kwaśne mirabelki,wiśnie, porzeczki, agrest. Soczyste, nic nie zramolałe, lata w beczce nic nie zabrały, a wniosły niesamowitą głębię.