Pikkujolou Mas Meeting – niezwyczajne fińskie święta

7 grudnia team Finlandia Vodka przygotował niezwyczajne spotkanie, które miało uświęcić rocznicę 100 lat odzyskania niepodległości przez państwo fińskie – Suomi Independence Day 6 grudnia 1917 roku. Gośćmi specjalnymi byli: Pekka Pellinen (master mixologist) i Markku Raittinen (master taster). Na powitanie podano ostrygi z short drinkiem (czysta wódka Finlandia, martini i sos balsamino). Do carpaccio z buraków zaserwowano Beatle Shot: wódka Finlandia, sok z buraków, syrop cukrowy i świeży imbir, a wszystko ozdobione jagodą borówki. Kolejnym koktajlem był Balic Sea Soure: sól morska, kmin, wódka Finlandia Grapefruit, pieprz, sok z cytryny – bardzo orzeźwiający, podany do turbota. Wcześniej były jeszcze pogrzebki i krewetki w maśle z toastem czystą Finlandią. Wraz z wyśmienitym deserem pojawił się koktajl Finlandia Espresso: espresso, Finlandia Żurawinowa, syrop cukrowy. Po smacznej i oryginalnej kolacji goście zostali zaproszeni na warsztaty. Z przygotowanych ingrediencji każdy z uczestników stworzył swoją niepowtarzalną wódkę Finlandię.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.