Rabbit Hole Cavehill

Bourbon o intrygującym składzie zbóż, mamy tu: 70% kukurydzy, 10% słodowanej pszenicy, 10% sodowanego jęczmienia i 10% słodowanego jęczmienia wzbogaconego miodem (honey malted barley). Butelkowany z mocą 47,5% w wieku powyżej czterech lat. Zapach śliwek, octujących śliwek, tytoniu, dojrzałych jabłek, cynamonu, toffi, masła orzechowego, syropu klonowego. W smaku orzeszki ziemne, orzechy laskowe, czekolada z orzechami, gorzkie migdały. Finisz słodki, czekolada z orzechami, masło orzechowe, kwaskowy sok wiśni, goryczka, jarzębina, głóg.

Destylarnię Rabbit Hole założył Kaveh Zamanian. Mieści się ona w centrum Louisville, przy centrum sztuki Nulu. Destylują w wielkiej miedzianej kolumnie, do fermentacji używają stalowych kadzi. Ich oferta obejmuje: wódkę, gin i pięć różnych whiskey.
W Polsce dystrybutorem jest M&P.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.