winnice i dom koniakowy z regionu Grande Champagne. W 1850 roku firmę założyli Gaston Briand i Marcel Ragnaud, dziś prowadzi ją Annie Ragnaud-Sabourin z synem Olivierem. Należy do nich posiadłość La Voûte, niedaleko Ambleville. Używają przede wszystkim winogron Ugni Blanc. Ich oferta koniaków to: VS No. 4, VSOP No. 10, Resérve Speciale No. 20, Fontvieille No. 35, XO No. 25, Héritage, Florilѐge No. 45 oraz rocznikowe edycje: 1988, 1989, 1990. Zupełnie wyjątkowy w ofercie jest koniak Le Paradis, w którym 10% kupażu stanowią eau-de-vie sprzed 1870 roku, a więc ze szczepów winogron przed filokserą, niektórych zapomnianych. Poza tradycyjnymi dziś uprawami w regionie: Ugni Blanc, Colombard i Folle Blanche, są to: Jurançon, Blanc Ramé, Bouilleaux, Balzac blanc i Chalosse. Butelka tego trunku kosztuje ok. 800 euro. Koniaki Ragnaud-Sabourin charakteryzuje rześki i bardzo kwiatowy aromat.