Rey Campero Pechuga de Codorniz Agave Angustifolia 2021

Rodzinna destylarnia z wioski Candelaria Yegole, za destylację odpowiada Vicente Sanchez Parada. Dziesięć dni fermentacji z dzikimi drożdżami. Cztery dni wypalania agawy w tradycyjnym piecu palenque. Destylacja najpierw w miedzianym alembiku, a potem jeszcze w małym kociołku z gliny, z którego uzyskują 3-4 litry alkoholu o mocy 48,3%. Alkohol przepuszczany jest podczas destylacji przez mięso kuropatwy i ananas oraz lokalne banany. Destylowane w maju 2021, tylko 502 butelki. Aromat intensywny – czarna porzeczka, liście czarnej porzeczki, wędzona śliwka, wędzona limonka. W smaku limonka, pieprzność, czarna i czerwona porzeczka, agrest. W finiszu dużo soli, wędzone śliwki, wędzone liście porzeczki.

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.