najbardziej popularna na świecie marka tequili, choć wcale nie tak popularna w swojej ojczyźnie. Świetnie wypromowana, należy obecnie do międzynarodowej grupy CEDC, działającej także w Polsce. Destylowana z upraw agawy rosnących na wzgórzach wokół miasta Jalisco. Sierra Silver to absolutny lider sprzedaży, jest to klarowna tequila butelkowana od razu po zakończeniu destylacji, w smaku lekko pikantna, o bardzo silnym aromacie agawy. Łagodniejsza i słodsza jest dwukrotnie destylowana w miedzianych alembikach i starzona przez dziewięć miesięcy w beczkach z białego dębu Sierra Reposado, na europejskich rynkach występująca czasami pod nazwą Gold. Wysokiej klasy – zwłaszcza porównując cenę do jakości – jest Sierra Antiguo, starzona przez kilka lat w dębinie, o ciemnej barwie, głębokim nieco koniakowym smaku. Biała tequilą klasy Premium jest Sierra Milenario Blanco – jednokrotnie destylowana, robiona ze starannie wyselekcjowanych ręcznie zbieranych okazów błękitnej agawy. Sierra Milenario Extra Añejo dojrzewa przez cztery lata w cieniu hacjendy Sierra Unidas, ma głęboki aromat i wykwintny smak łączący słodycz miodu agawy i starego drewna. Są także niedostępne na rynku polskim – likier Sierra Supreme Margarita o mocy 15%, z dodatkiem soku z limonek i trzcinowego cukru oraz Sierra Milenario Reposado, wyższej klasy odpowiednik zwykłej Sierry Reposado, trzykrotnie destylowana.
Tak w ramach sprostowania – najpopularniejsza tequilą jest Jose Cuervo, Sierra jest najpopularniejszą tequila w Niemczech. Należy mieć na uwadze, że Sierra z kapeluszem to tequila tzw. mixto – co najmniej 50% alkoholu jest z agavy reszta jest z innego surowca – najpewniej z sorgo albo kukurydzy. Czyli jest to taka rozcieńczona tequila, której podobno w Meksyku nawet największe żule nie piją. Tequila może być tylko z niebieskiej agavy Webera a też agavy się chyba nie da zbierać maszynowo stąd ręczne zbieranie nie jest wyróżnikiem.