Mieszana whisky kanadyjska, stworzona w 2014 roku. Zestawiana z kukurydzy i słodowanego jęczmienia, mieszanka destylatów z kolumny i alembiku. Wykorzystano trzy rodzaje beczek: po kanadyjskiej whisky, po bourbonie i nowych z amerykańskiego dębu, leżakowanie 3-5 lat. Woda nowofundlandzka. Przy jej zestawianiu pracował przy niej Michael Booth, jeden z najsłynniejszych kanadyjskich blenderów, wcześniej związany z Hiram Walker. Whisky powstała w Ontario, w dawnym zakładzie Hiram Walker, założonym w 1858 roku. Aromat bardzo delikatny, orzeszków ziemnych, orzeszków laskowych, pop-cornu, karmelu, lekka nuta miodu, lipa, suszone liście, suszone kwiaty, słodka gruszka. Smak lekki, słodki, mleczna czekolada z orzechami, karmel, nalew na żołędzie, nadal sporo miodu i lipy. Finisz jodowy, septyczny, liście dębu, ale też słodycz i orzechy jak w batoniku Snickers. Do koktajli. Moc – 40%. W ofercie M&P.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail