Destylat leżakował 37 lat w Speyburn Distillery. Ciemną barwę zawdzięcza kontaktowi z dębową beczką po sherry z piwnic Pedro Domecq. Jest to edycja pochodząca z jednej beczki. Jak rekomenduje producent, ma barwę spalonej miedzi, w nozdrzach czuć ostre i słodkie nuty keksu, rodzynek zanurzonych w miodzie i otoczonych mgiełką toffi, dalej polerowane drewno, a na koniec uderza głębia zapachu ciemnej czekolady. Po dodaniu kropelki wody – zielone jabłuszko. Smak dwojaki, jakby walczyły ze sobą gorycz i słodycz, ale z odrobiną pikantności – skóra z pralinami i toffi. Wykończenie długie, intensywne, ciekawe – pudding i pieprz. Moc 55,4%. Sprzedawana w ilościach limitowanych, można kupić tylko jedną butelkę o pojemności 0,7 l za cenę 230 funtów.