Stará Myslivecká

czeski odpowiednik naszej Starki, ale robiony podług zupełnie innej receptury. Przede wszystkim do produkcji wykorzystywany jest częściowo destylat winny, częściowo zbożowy, a nie czysty żytni jak u nas. Czesi wykorzystują do produkcji winne destylaty importowane z regionu Cognac, a przynajmniej tak deklarują. W procesie dodatkowego starzenia w dębowych beczkach dodawane są suszone: śliwki, gruszki, rodzynki, morele. W wersji Stará Myslivecká Premium – jak informuje producent – do maceracji wykorzystywane są trzyletnie francuskie koniaki, czyli w wersji podstawowej są to młodsze eau-de-vie, ale o smaku i tak decydują dodatki maceratów. Bardzo ciekawy trunek, bardziej niż do naszej Starki można go porównywać do tradycyjnej Soplicy.

SONY DSC SONY DSC

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.