Sylwester w Podwale Bar and Books

Nowy Rok w Bar and Books w Warszawie – świętowanie w szampańskiej atmosferze. W ten specjalny wieczór przygotowano nie tylko szeroki wybór szampanów, ale także przepyszne koktajle na bazie ulubionych bąbelków. Kołatki, czapeczki imprezowe, świetna muzyka… Wstęp wolny. Czas: 31.12 godz. 14-3.00 https://www.facebook.com/barandbookspodwale www.barandbooks.pl/warsaw/events_tim-new-year-s-eve-143.html
Podwale Bar and Books – Manhattan w centrum Warszawy mieści się w budynku znanym jako „Biały Dom”, w pobliżu Starego Miasta. Przemyślana aranżacja przestrzeni pozwoliła stworzyć miejsce utrzymane w brytyjskim stylu kolonialnym. Atmosfery dopełniają skrojone na miarę lady barowe z ciemnego drewna i skórzane wersalki. Z balkonu roztacza się malowniczy widok na mury obronne Starówki. Dwa piętra cocktail baru obejmują: parter dla niepalących, który pomieści 25 osób oraz górny bar o charakterze cygarowego lounge, przeznaczony dla 70 osób. Latem udostępniane będzie także patio z 25 miejscami. Warszawski Bar and Books to idealne miejsce na spotkanie biznesowe, atrakcja dla turystów oraz unikalna przestrzeń dla prywatnych imprez i uroczystości, również wesel.
Bogate menu umożliwia szeroki wybór whisky, szampanów, win oraz cocktaili, od klasycznych po signature. Bar and Books importuje własne trunki z Niemiec, Francji, Hiszpanii i Afryki Południowej. Są one sprzedawane wyłącznie w lokalach sieci. Miłośnicy cygar mogą skorzystać z szerokiej gamy wyrobów: od znanych światowych marek po specjalne produkty Bar and Books, ręcznie produkowane w rodzinnej firmie w Nowym Jorku. W ofercie znajdują się również lekkie dania barowe.
Sieć firm Bar and Books została złożona w roku 1990 w Nowym Jorku i zaraz ustaliła nowy standard barów z cygarami na świecie przesuwając dalej granicę świadczonych usług gastronomicznych. Atmosfera barów razem z wysokiej jakości ofertą napojów alkoholowych zaprasza do ich odwiedzenia. Menu obejmuje wszystko od brandy przez whisky, klasyczne koktajle, lekkie potrawy, rocznikowe porto i doskonałe wina serwowane w stylu, który nigdzie nie ma sobie podobnych.
Do portfolio lokali w Nowym Jorku zaliczają się trzy – Hudson Bar and Books, Lexington Bar and Books i Beekman Bar and Books, następnie dwa siostrzane bary w Republice Czeskiej: Týnská Bar and Books (2004) i Mánesova Bar and Books (2008). W roku 2015 sieć Bar and Books obchodziła 25 rocznicę swojego istnienia i z tej okazji przybył nam najmłodszy braciszek: Podwale Bar and Books w Warszawie.
Raju S. Mirchandani, właściciel, założyciel i CEO działającej od 1990 r. sieci prestiżowych cocktail barów Bar and Books. Studiował zarządzanie w hotelarstwie na Middlesex College w Londynie i w Institute of Hotel Management w Bombaju. Jest właścicielem Le Bateau Ivre, pierwszego nowojorskiego autentycznego „Bistrot à Vins”. Wcześniej pracował w Dorchester Hotel w Londynie i the Taj Mahal Hotel w Bombaju. Dziesięć lat spędził na stanowisku dyrektora cateringu w Westbury Hotel w Nowym Jorku. Przez kolejne dwa lata był partnerem Park Bistro Group, które było właścicielem i prowadziło Les Halles a Park Gourmandises.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.