efekt kilkunastu lat prac laboratoryjnych w zakładzie Sarajishvili w Tbilisi, jak zrobić wysokiej klasy alkohol, będący maceratem wysuszonych przegródek z wnętrza orzecha włoskiego. Bazowy alkohol jest pszeniczny, ale efekt zupełnie, jakbyśmy mieli do czynienia z długo leżakowaną brandy! Zapach słodki, słodkie winogrona, słodkie likierowe wino, wiśnie, lekka i przyjemna nuta orzecha włoskiego, szczypta cynamonu. Smak słodko-cierpki, raczej wytrawny – orzech, głębokie nuty beczki, jak whisky z beczek po likierowych winach, sok z wiśni, czarna jagoda. Cierpki, wytrawny finisz – sok z wiśni, rodzynki, propolis, nuta dębiny, delikatnie tytoniu, dobrej brandy.

Komentarze

Komentarze

  1. Świetne!! Nie brandy, nie koniak, nie nalewka, nie wódka 🙂
    Można podać jak każdy z tych alkoholi i w kazdej roli świetne. Lekko słodkawe, ciekawe aromaty. Kupione przypadkiem przy okazji wina Marani, a okazalo się hitem imprezy. Od razu więcej niz butelkę, polecam 🍽️

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail