Destylarnia mieści się na wzgórzu w St. Cyr du Ronceray, w samym sercu Pays d’Auge, a jej historia sięga XVIII wieku. W 1860 roku Pierre Groult (1830-1918) rozpoczął przygodę z kalwadosem, by już w 1893 otrzymać za swoje wyroby złoty medal. Kontynuatorem był jego syn Leon (1874-1923), który przysporzył się do rozwinięcia produkcji i sprzedaży w regionie. Syn Leona, Roger (1905-1988), był jego godnym następcą i to pod jego rządami destylarnia rozkwitła i stała się marką rozpoznawalną w całej Francji. Jean-Pierre (1946-2008) natomiast był pionierem w eksporcie destylatu z Normandii. Piąte pokolenie, którego przedstawicielem jest syn Jean-Pierre’a, Jean-Roger, z zachowaniem tradycyjnych metod kontynuuje liczącą ponad 150 lat rodzinną tradycję. Obecnie ich produkty są eksportowane do ponad 30 krajów.
Sady rozciągają się na 23 hektarach, z czego 17 hektarów to jabłonie tradycyjne, a 6 hektarów to nasadzenia „półtradycyjne”. Łącznie mają 5600 drzew. 70% to odmiany wytrawne, gorzkie jak: Antoinette, Frequin Rouge, Bisquet, Moulin à Vent, 20% odmiany słodkie: Bedan, Noël des Chaps, 10% gatunki kwaśne: Rambaud, René Martin. Rokrocznie 600 ton jabłek trafia do przerobu – 1 tona to 700 l destylowanego cydru. Destylacja odbywa się w trzech starych, małych alembikach typu pot-stills pod którymi jak w XVIII wieku pali się drewnem. Cydr jabłkowy o mocy 6-7% destyluje się po roku, z czego zostaje uzyskany tzw. petite eau o mocy 30%. Druga destylacja daje la bonne chauffe o mocy 70% i jest to serce produkcji, po oddzieleniu przedgonu i pogonu. Leżakuje w starych beczkach (większość ma ponad 100 lat). Butelkowanie odbywa się na miejscu, bez filtracji.
W ofercie mają: Réserve 3 Ans (aromat świeży, owocowy z nutami kremowymi i jabłkowej tarty, smak gładki, orzechy laskowe, finisz miętowy), 8 Ans (aromat i smak kandyzowanych owoców, pieczonych jabłek oblanych miodem i masłem), 12 Ans d’âge (są tu destylaty 12- i 15-letnie, aromat i smak o mocnych nutach kwiatowych), Vénérable (skomponowany z destylatów co najmniej 18-letnich, aromat pieczonych jabłek, smak to jabłecznik, piernik, korzenny syrop), Age d’Or (mieszanka bardzo starych kalwadosów, destylowanych w XX wieku, aromatyczny, pełny, kwintesencja jabłka „retro”), Doyen d’Age (mieszanka destylatów najstarszych, które spoczywają w piwnicach, aromat i smak świeżo przygotowanej marmolady z jabłek, wanilii, okrągły, zharmonizowany) i na koniec rarytas, Réserve Ancestralne (kompozycja destylatów, które powstały za czasów Pierre’a Groulta, czyli na początku XX wieku, miękki, subtelny z nutami przypraw, tanin).