Dlaczego whisky z beczek po sherry Pedro Ximenez są takie słodkie, a po sherry Oloroso mają nuty drożdżowe? Jak powstają słynne hiszpańskie wina, w których tak dobrze leżakuje whisky? I jak smakują? O tym, i o innych tematach związanych z whisky i sherry opowie Łukasz Gołębiewski redaktor naczelny magazynu „Aqua Vitae”. Spotkanie wraz z degustacją odbędzie się 26 sierpnia w Forcie Whisky (Fort Służew 1B). Uczestnicy spotkania próbować będą równolegle różnych rodzajów sherry oraz whisky, które dojrzewają w beczkach po sherry.
Na degustacji porównamy:
sherry:
Real Tesoro Oloroso
Real Tesoro Cream
Real Tesoro Pedro Ximenez
whisky:
Miltonduff 10 Years Old Discovery / Gordon & Macphail
Glendronach 12 Years Old
GlenAllachie 12 Years Old PX Cask (już niedostępna edycja)
Koszt udziału – 99 zł/os. Każdy uczestnik w ramach wejściówki otrzymuje do wyboru butelkę sherry lub zniżkę 49 zł na zakup butelki whisky z degustacji. Kontakt: kontakt@fortwhisky.pl, tel. 22 8988888, 793770719., 02-787 Warszawa